Tips & tricks om je bereik te verbeteren.
Je hebt vast wel eens meegemaakt dat het bereik van een portofoon niet overal even goed is. Dat is dan ook van veel factoren afhankelijk, zoals het terrein, gebruik je het binnen of buiten, de kracht van de radio, het weer en zelfs de kromming van de aarde. Hier zijn enkele tips & tricks om je bereik te verbeteren.
Als je niet bekend met portofoon gebruik lijkt het of de gebruikers in een geheimtaal praten, met die gekke getalscombinaties als “10-4”of (m)afkortingen als “QSM”. Dat zijn radiocodes en die zijn reuzehandig: ze leveren heel snel basisinfo, ze instrueren gebruikers om routinetaken uit te voeren of details te geven over de ontvangst.
De tijd dat de rijinstructeur schreeuwend achterop zat bij de leerling ligt gelukkig ver achter ons. Maar een perfecte verbinding tussen beiden is nog steeds niet vanzelfsprekend. En nu handsfree communicatie (sinds 2019) is verplicht, wil je natuurlijk wel een goede en comfortabele headset.
Nu Ellie Lust weer meedoet aan Wie is de Mol zal de etherdiscipline weer strak worden aangehaald.
En hoewel deze oud-politieagente er in seizoen 16 wel erg hard op hamerde, heeft ze natuurlijk wel een punt. Daar kun jij als portofoongebruiker vast over meepraten. Geen grotere ergernis dan collega’s die je niet laten uitpraten, over koetjes en kalfjes praten of per ongeluk op de micorofoonknop drukken.
Waar portofoon gebruik tot een paar jaar geleden nog beperkt leek tot bijvoorbeeld de politie, beveiliging en kinderen spelend met een walkietalkie, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Van supermarkten, bouwmarkten of kledingwinkels tot aan terrasjes en theaters; de oplettende kijker vindt al snel de handzame portofoons met subtiele headsets. En de meest gebruikte portofoon in deze branches: De Motorola CLP446 portofoon.